ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halalgoogla – och slipp förbjudna sajter

Gustaf Eriksson · 9 Jul 2013
Uppdaterad 9 Jul 2013

Vill du undvika att klicka på länkar som leder till webbsidor som bryter mot Islam? Nu är lösningen här, och den heter halalgoogling.com.

klar

Artikellänk är kopierad

Halalgoola – och slipp föbjudna sajter
Halalgoola – och slipp föbjudna sajterFoto: Halalgoogling.com

Tänk dig att du söker på "porn", "fuck" eller "tits" – utan att få ett enda resultat. Känns det osannolikt? På nya sökmotorn halalgoogling.com är det verklighet. Där visas enbart sökresultat som är i linje med islams läror, alltså halal. Sökningar efter porr och nakenhet räknas räknas som haram, i strid mot islam, och filtreras bort.

Sajten tribune.com rapporterar att internetexperter över hela världen har arbetat i flera år med projektet. Halalgoogling.com samlar in länkar från flera sökmotorer, däribland Google och Bing. 

Sajter med innehåll som är kopplat till exempelvis pornografi, nakenhet, homosexualitet, spelande tas bort innan resultatet presenteras för användarna.

Bakgrunden till projektet är att många av världens 1,5 miljarder muslimer är oroliga för vad som står att finna på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro