ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hälften av svenskarna borta ur Overwatch League-lagen

Erik Glanell · 12 Sep 2018
Uppdaterad 12 Sep 2018
Här tågar Florida Mayhem in med Johan "CWoosH" Klingstedt i spetsen. Men de senaste dagarna har alla utom en svensk i laget fått tåga ut.

Här tågar Florida Mayhem in med Johan "CWoosH" Klingstedt i spetsen. Men de senaste dagarna har alla utom en svensk i laget fått tåga ut. Foto: Blizzard/Overwatch League


Hälften av svenskarna står utan lag efter stora omkastningar i Overwatch League de senaste dagarna och än fler har tagits ur spel.

klar

Artikellänk är kopierad

Samtidigt som Overwatch League expanderar från 12 till 20 lag lagom till andra säsongen så stormar det rejält för svenskarna i ligan. Inte mindre än fem tidigare OWL-spelare står i detta nu utan lag och ytterligare två har flyttats från spelplanen till andra roller i respektive organisationer.

Av de tidigare tio aktiva spelarna är det bara Kevyn ”TviQ” Lindström, Simon ”Snillo” Ekström, Andreas ”Nevix” Karlsson som sitter kvar på spelarplatser.

Den första säsongen blev tuff för de svenska spelarna vars lag huserade på den nedre delen av tabellen från start till slut. Något som är en trolig förklaring till lagens stora omställningar.

Trots att så många blågula spelare har tvingats lämna sina positioner finns hopp om att majoriteten av dessa kommer hitta nya hem i något av de nya lagen som anslutit till ligan. Mest troligt det nyligen bekräftade Paris-laget som är Overwatch Leagues andra europeiska franchise-lag efter London Spitfire.

Under tiden spelar flera av de klubblösa spelarna i det svenska Overwatch-landslaget som går sin första match i gruppspelet på fredag.

pil
Spelare som fått lämna spelarpositioner

André ”IDDQD” Dahlström, lämnat San Francisco Shock.

Sebastian ”Chipshajen” Widlund, lämnat Dallas Fuel.

Tim ”Manneten” Bylund, lämnat Florida Mayhem.

Sebastian ”Zebbosai” Olsson, lämnat Florida Mayhem.

Johan ”CWoosh” Klingestedt, lämnat Florida Mayhem.

Lucas ”Mendokusaii” Håkansson, går från spelare till content creator på Houston Outlaws.

Christian ”Coco” Jonsson, går från spelare till coach i Dallas Fuel.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro