ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hälften av Sveriges journalister twittrar

Metroteknik.se · 30 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nästan hälften av Sveriges journalister använder mikrobloggar som Twitter. Det visar en undersökning gjord av Cision.20 procent av de journalister som svarat på undersökningen har både skrivit och läst en mikroblogg. Nöjes och IT-jorunalister skriver mer än andra. 26 procent av journalisterna använder enbart mikrobloggar för att följa nyhetsflödet. Totalt använder 46 procent mikrobloggar i någon utsträckning.Det absolut vanligaste verktyget för mikrobloggar bland journalister är Twitter med 96 procent av användarna. Svenska konkurrenten Bloggy används endast av 18 procent. – Trots att mikrobloggar är en ganska ny företeelse så visar vår undersökning att många svenska journalister tagit till sig det nya sättet att kommunicera, säger Magnus Thell, VD för Cision i Skandinavien i ett pressmeddelande.

Men en stor del av journalisterna tror sig inte ha någon användning av mikrobloggar i nyhetsarbetet. Endast 18 procent ansåg mikrobloggar som viktiga i arbetet, medan 43 procent ansåg att mikrobloggar handlar om privatliv och skvaller och inte är intressanta. Men det finns en framtidstro på mikrobloggarna. 50 procent av journalisterna tror att fler journalister kommer att använda mikrobloggar mer i framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro