ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Håll er borta från gymmen – ni kommer ändå inte klara nyårslöftet

Metro · 11 Jan 2016
Uppdaterad 11 Jan 2016

Foto: TT/privat


klar

Artikellänk är kopierad

Nyårslöften... Det måste vara någon form av universal ”klapp-på-huvudet-present” för att försöka få sig själv att må lite bättre. Förändring i livet kommer inte genom en önskan eller ett bestämt datum. För att förändra sig själv måste man först förändra psyket. Ett av de vanligaste nyårslöftena människor tenderar att ge sig själva är att de ska börja träna och äta hälsosamt. Och i ungefär en månad efter nyår så kommer det finnas en betydligt större skara människor på gymmen runt om i världen tills de så småningom inser att de inte klarar av det.

Alla människor som tränar regelbundet vet hur jobbigt det blir efter nyår när gymmen fylls. Problemet är inte att det blir fullt med massa nytt folk. Problemet är att gymmen blir fullt med massa nytt folk som ändå kommer att sluta träna snart när de inte orkar hålla nyårslöftet längre. Vad jag har sett har de flesta människorna som börjat med träning som nyårslöfte går till gymmet och "slackat". De går dit och lyfter lite, springer lite men slutar så fort smärtan kommer. Sedan sätter de sig ner och tar en lång vilopaus, gärna medan de pillar med mobilen.

LÄS MER
Sluta titta på oss överviktiga på gymmet – vi får se ut hur vi vill

Jag ger all respekt till de som kommer till en punkt i sitt liv där den bestämmer sig för att ändra på sig. Om den personen ger ALLT den har, och pushar sig själv hårt på gymmet dag in och dag ut. Det spelar ingen roll om personen väger 150 kilo och bara orkar lyfta 10 kilo i bänkpress så länge den personen i sitt huvud har bestämt sig för att ändra på sig. Då är de mer än välkomna. Men att komma till gymmet som de flesta gör och ta upp maskiner och tid för andra människor är enligt mig respektlöst.

Jag skulle inte ställa mig i Ica-kön och prata skit med kassören i 20 minuter medan de andra som är där för att handla får stå och vänta. Går man till gymmet bör man visa respekt för sina medmänniskor. Använder du en maskin så använd maskinen som den ska användas och kör ordentligt. Ta inte upp allt för mycket tid på maskinen genom att vila, sms:a, prata eller vad det nu kan vara folk gör. Gå till affären för att handla, gå till gymmet för att gymma.

LÄS MER
Den som bara tränar tre gånger i veckan har inget att komma med

De flesta vill väl må bra, träna och leva ett hälsosamt liv. Men frågan är "vill" vi verkligen det? Som Jim Rohn en gång sa: “If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.” Det väldigt få människor förstår är att om du går du den lätta vägen så kommer livet att vara svårt. Går du den svåra vägen så kommer livet att vara lätt. Att börja träna, börja äta hälsosamt och börja förändra ditt liv är svårt till en början. Men när du har fått igång ditt liv där du tränar konstant och inte äter så kommer du inte vara trött längre. Det är jobbigare i början, men enkelt att fortsätta efter du har kommit igång. Och till sist. Förändring kommer inte genom ett datum eller ett nyårslöfte. Det börjar i ditt psyke. "Change your mind, and your body will follow".

Christoffer Leon

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro