ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Håll håret fräscht med torrschampo

Katarina Matsson · 3 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Torrschampo kan verka som ett omodernt alternativ men kan vara bra som komplement till vanligt schampo, enligt Salong K:s skönhetsredaktör Kicki Norman.

Torrschampo kan verka som ett omodernt alternativ men kan vara bra som komplement till vanligt schampo, enligt Salong K:s skönhetsredaktör Kicki Norman. Foto: Laura Canedo Pouso


klar

Artikellänk är kopierad

Torrschampot – ett av världens äldsta hårrengöringsmedel – har fått en revival. Bland festivalfantaster har puderschampots fördelar länge varit välkända, men det är också ett av de effektivaste tricken för att fräscha upp en flottig utväxt. – Det är perfekt när man tillfälligt ska fuskfräscha. Man ska ju inte tvätta håret varje dag, som många gör. Då är torrschampo ett bra komplement, säger Kicki Norman, skönhetsredaktör på Salong K som själv undviker att tvätta håret mer än två gånger i veckan. – Nu för tiden har nästan alla färgat hår. Det finns nästan ingen som har sin naturliga hårfärg. De flesta har i alla fall några slingor, fortsätter hon. Torrschampo finns i både puder- och sprejform. Samtidigt som det rensar håret från fett ger det volym.FRÅN SUNKIG TILL SNYGG Det går att tvätta hela håret, men särskilt väl fungerar schampot på fuskblondinens utväxt. Eftersom behandlat hår är väldigt torrt blir utväxten fet snabbare än längderna. Den ligger också närmast den varma hårbotten där smuts och naturliga hårfetter frodas. – Torrschampo i sprejform luktar dessutom gott, så man slipper den sunkiga lukten av hårbotten, säger Kicki Norman. Hon berättar om väninnan som aldrig lämnar huset utan torrschampo i en liten burk. När kompisarna bestämmer sig för att dra med henne på en barrunda efter jobbet kan hon alltid snabbt gå från sunkig till snygg. – Med torrschampo och läppglans brukar det bli bra, säger Kicki Norman. Även dagen efter funkar det. Anhängare räknar det som ”bästa bakistricket”.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro