ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Håll koll på när det ljusnar – här är en ljuskalender för 2015

Åsa Larsson · 5 Dec 2014
Uppdaterad 5 Dec 2014
En del av kalendern.

En del av kalendern. Foto: Simon Kraft


klar

Artikellänk är kopierad

"Eftersom jag är trött på att inte ha koll när det börjar ljusna igen här i Stockholm, så skapade jag en kalender för 2015", skriver Simon Kraft på svenska delen av Reddit och visar upp sin stiliga ljuskalender.

– Den mörkare tiden på året är alltid kämpig och ett konstant samtalsämne i min vardag. Då en så stor del av året i Sverige är mörker och kalla temperaturer så är det inte så konstigt att vi gillar att diskutera detta. Jag ville på något sätt få ner dessa tankar i en affisch, men som sedan utvecklades till en kalender som visar dagarnas längd i Stockholm under nästa år, säger han.

Kalendern består av cirkeldiagram för varje dag över fördelningen mellan natt och dag.

23-åriga Simon Kraft studerar på Beckmans Designhögskola i Stockholm, där han också bor och tänker sälja kalendern som en affisch på skolans julmarknad.

Simon Kraft menar att vi är väldigt förväntansfulla inför vin tersolståndet som är startskottet på längre dagar och förhoppningsvis mer sol.

– Men vi försöker att inte tänka på sommarsolståndet som leder till kortare dagar och mer mörker. Men utan vintern skulle vi förmodligen inte uppskatta sommaren lika mycket. Allt man tar för givet slutar man uppskatta.

Här nedan kan du se hela affischen:

Foto: Simon Kraft
klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro