ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Håll ut – då kommer värmen igen

Natalie Demirian · 25 Apr 2017
Uppdaterad 25 Apr 2017
Snart kommer värmen tillbaka!

Snart kommer värmen tillbaka! Foto: Alamy


Det oförutsägbara aprilvädret fortsätter att reta gallfeber på folk – och det lär den göra ett tag till. Men sedan kommer värmen tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Väderväxlingarna i Sverige de senaste veckorna har minst sagt gjort det svårt att välja rätt jacka på morgonen.

Dagens snöovädret i Stockholm kommer att fortsätta att ligga över Mälardalen under dagen innan det drar vidare in över Finland i stället.

– Redan på torsdag ser det ut att kunna bli varmare, steg för steg. Det kan bli kring 7-8 grader i morgon i Stockholm och lite varmare än så på Västkusten och södra Sverige. Det stannar på kring 10 plusgrader, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Men redan till helgen kan det bli tråkigt väder igen.

– På lördag kommer det ett lågtryck över Östersjön. I samband med det kommer det att bli ganska stökigt väder. Det blir mycket regn och blåst över Östra Svealand, från Gävle och hela Mälardalen. Och definitivt över Gotland och Öland. Som det ser ut i dag så blir det så, men det kan bli så att lågtrycket går ännu längre österut och då är det Finland som påverkas i stället.

På söndag har lågtrycket dragit upp över Norrland och då blir det snöfall.

– Där i gränszonen så skulle det kunna vara så att snöfallet någonstans mellan lördag och söndag också berör Stockholm.

Många verkar förvånade när de ser snö så sent i april, men Martin Hedberg säger att det inte är ovanligt.

– Aprilvädret har alltid varit så här, det kan vara väldigt nyckfullt. Vissa år är april en riktig vårmånad när det är soligt, varmt och det knoppas. Vissa år är det så här med lågtryck och snö på Valborg. Nu var det i för sig ett par år sedan det var snö på Valborg, men det vore inte konstigt om det snöar igen.

Men i år ser det ut som att vi slipper snö på första maj.

– Det blir ett markant väderomslag nästa vecka jämfört med den kommande helgen. På måndag kan det bli uppåt 14-15 grader varmt.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro