ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Håll ut – den värsta blötan är snart över

Leif Oldenburg · 24 Jun 2012
Uppdaterad 24 Jun 2012
Håll ut – den värsta blötan är snart över

Håll ut – den värsta blötan är snart över


Ösregn och risk för över­svämningar i södra Sverige. Men i mitten av veckan tittar solen fram – och fredagen kan bli solig i hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten till i dag drog ett kraftigt regnoväder in över södra Sverige. På sina håll kan det falla upp till 45 millimeter och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för norra delen av Götaland, delar av Svealand, Öland och Gotland.

Men håll ut – det blir bättre längre fram i veckan.

– Inga högtryck kanske, men det blir ändå något varmare och en hel del sol mot slutet av veckan, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Inledningen av veckan blir riktigt ruggig. Ett kraftigt regnoväder drar in över södra Sverige, men mattas något på sin väg norrut.

Framåt onsdag stabiliserar sig vädret i Svealand och södra Sverige, tillfälliga skurar växlar med sol och uppsprickande molntäcke. Temperaturerna pendlar mellan 15 och 20 grader och fredagen kan bli riktigt solig i stora delar av landet. Men högsommarvärmen dröjer.

– Jag har en 10-dygnsprognos framför mig och kan tyvärr inte se något högtryck som är på väg mot Sverige, konstaterar Lisa Frost.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro