ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där America Vera-Zavala

Sanna Schiller · 13 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

... författare, debattör och grundare av svenska Attac-rörelsen, vars pjäs Etnoporr har premiär på Pustervik i Göteborg.

Vad är Etnoporr?– Det är dels samhällets etnicitetsstämpling av olika sociala problem och dels en anklagelse mot medier som bara åker till förorten för att hitta offer och kravaller.

Föreställningen handlar om mödomshinnor, terrorister och kravaller, hur hänger det ihop?– Alla tre ingår i ”förortspaketet”. De handlar om fördomar mot människor från förorten. I media hänger de tätt ihop, men inte i verkligheten.

”Jag hatar mångkultur” säger en skådespelare i pjäsen, hur ser du på mångkultur?– Det är ett begrepp som används slarvigt i syfte att segregera. Mångkultur särskiljer det svenska från allt annat.

Efter föreställningen hålls seminarium, om vad?– I Stockholm diskuterade vi olika ämen efter pjäsen och det fungerade bra. Nu ska Nabila Abdul Fattah, från Göteborg, vara med och samtala med inbjudna gäster.

klar

Artikellänk är kopierad

Sanna Schiller
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro