ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där / Andrew Butler

Stockholm Marielle Anteskog · 28 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Text: Helena Wingbrant

Hallå där…

… Andrew Butler, analytikeransvarig för Linux och servrar på Gartner, som medverkade på Novells konferens om Linuxmarknaden i Stockholm den 21 mars.

Hur är läget för Linux i dag? – En riktig marknad börjar närma sig. Men vi försöker säga till företag att ett byte till Linux bara ska göras när det är kommersiellt sunt, annars kan det bli dyrare än innan.

När kan det bli dyrt? – Det måste bedömas utifrån det enskilda företaget om det vinner på att gå över till Linux-system. Linux är oftast en bra modell för företag med Unix-miljöer som kräver dyr hårdvara men det kan vara svårare för dem som redan använder enkla och billiga datorer.

Hur ser då framtiden ut för Linux? – Om tre-fyra år går det inte längre att hävda att det finns några skillnader mellan Unix-miljöer och Linux-baserade system, och då kommer nyinvesteringarna i Unix-miljöer att plana ut. Dessutom blir Windows och Linux de dominerande systemen på företagen och det blir naturligt att rikta in sig mot båda systemen och därmed utnyttja fördelarna från båda.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Marielle Anteskog
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro