ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Årets städare

Stockholm Susanna Mattsson · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Nicolai Lindholm

Städare på Svärdsjöskolan i Falun som just vunnit titeln Årets städare 2006.

Hur känns det? – Det känns jätteskoj. Extra roligt eftersom det är första året som det utses i Sverige. Det är lite som att vinna Robinson första gången.

100 städare fick göra ett prov. Med vilka specialkunskaper slog du dina konkurrenter? – Det var nog inga specialkunskaper, det var ett ganska brett test med allt från ergonomi och miljö till olika kemikalier och hur maskinerna fungerar.

Du hade 19 rätt av 20. Tvåan hade 16 rätt. Hur mycket hade du pluggat? – Jag tänkte plugga och fick lite material från kontoret, men jag hann inte. Jag bläddrade bara 10 minuter i boken.

Städyrket har ganska låg status. Rättvist eller inte? – Till viss del kanske det beror på dålig kunskap om yrket. Men det är ju en hel del som bränner ut sig. Så fördomarna får man nog jobba bort genom att ändra på verkligheten.

Drömde du om att bli städare när du var liten? – Nej, när jag var ung provade jag att sommarjobba som städare och det var hemskt. Men när jag flyttade till Falun var det svårt att få jobb så jag tog ett städjobb. Det visade sig att personalen var ruskigt snälla och nu blir jag kvar.

Skulle du rekommendera yrket till andra? – Absolut. Det förutsätter att man tycker om fysiskt arbete. Men det är den bästa sortens arbete tycker jag.

BILD fixad av bildred

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro