ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Bosse Söderlund ...

Maria Forsström · 9 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... vd på Petlink som har börjat marknadsföra en gps-mottagare för hundar som skickar ett meddelande till ägaren om var hunden är om den försvinner.

Hur funkar den egentligen?– Det är en liten gps-sändare som man sätter på hundhalsbandet och om den springer bort eller man lägger den i fickan på ett barn så ...

Lägger hunden i fickan på ett barn?– Nej, uppfinningen kan också användas för att hitta barn. Om hunden eller barnet försvinner så kan man skicka ett sms och få tillbaka ett sms med adress eller en karta som talar om var hunden befinner sig.Det låter praktiskt. Räknar ni med långa köer av hundar utanför butikerna som när nya datorspel släpps?– Nja, jag ser en långsiktighet i det här. Det kostar ändå 2 400 kronor, men jag tror att många kommer att fundera på det när deras hund försvinner. De flesta kommer visserligen tillbaks, men oron är jobbig och ju längre en hund är borta desto större är risken att den råkar illa ut.Funkar det om hunden springer riktigt långt, typ utomlands?– I dagsläget kan det bli problem, men vi håller på att jobba på det.En fotboja för hundar... Räknar ni med protester från djurrättsaktivister som anser attuppfinningen hotar hundarnas integritet?– Man kan väl se det som så här att all form av övervakning kan missbrukas, men jag tror inte det. Och det är ingen hundpassning. Du som hundägare har alltid ansvar för att hålla reda på din hund.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro