ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Carl Jan Granqvist...

Stockholm TT Spektra · 24 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm (TT Spektra) ... som leder det nya programmet "Carl Jans änglar" på TV3 i höst. I programmet får sju tjejer med en strulig bakgrund lära sig mer om matlagning och servering.

Vad handlar det här om egentligen? – Det handlar om hur man med måltiden som terapi kan få en andra chans i livet. Hur man med sinnena – inte bara synen och hörseln – kan testa sin egen kreativitet. Göra rätter, få en självkänsla. Efter två timmar är resultatet klart. Och man kan själv avgöra hur det blev. Vilka är deltagarna? – Det är sju tjejer, mellan 16 och 22 år. De kommer alla från förorter till Stockholm. Fem av dem har invandrarbakgrund. Ingen har klarat skolan, alla har lite kriminell belastning och drogmissbruk bakom sig. Lite strulig uppväxt. Hemskt söta och begåvade tjejer. Fulla av energi. Och vad är det de lär sig? – Man börjar med att göra en soppa och bröd, det är ju basalt. Man får sedermera göra lära sig att göra köttbullar till ett servicehem för fyrtio personer. I nästa avsnitt är det fisk. Sedan får de träffa en professor i måltidshygien och odla bakterier på sina egna piercingar. Och de får vara med på en ceremoniell måltid i ett familjeresidens – där man icke sitter tillbakalutad i sina stolar. De måste ha lärt sig massor. Men vad har du lärt dig? – Att de är underbara människor. Jag beundrar att de kommit så långt de har gjort med de hiskeliga bakgrunder de har. Somliga har flytt i båtar där hälften har dött runt omkring dem. Suttit i fängelse i flera år. Bor i Skärholmen. Och ändå har de hittat in i livet. Fotnot: "Carl Jans änglar" börjar sändas i TV3 den 5 september kl 20. Kalle Dixelius/TT Spektra [email protected] //bilder: 1 Bildtext 1: Carl Jan Granqvist leder det nya programmet "Carl Jans änglar" i TV3, där sju struliga tjejer får lära sig lära mat i den högre skolan. Foto: Maja Suslin/Sccanpix

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro