ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Christa von Bernuth

Caroline Engvall · 4 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... pocketaktuell med ”Då var du tyst”.

Varför ska man läsa din bok?– Jag ville ta en närmare titt in i själen på en brutal seriemördare och låta en kvinnlig detektiv,

Mona Seiler, försöka förhindra att något värre skulle hända. Många har sagt till mig att de plöjde ”Då var du tyst” på en natt eftersom de inte kunde sluta läsa.

Vem vill du ska läsa din bok?– Alla som är fascinerade av det dolda svarta, precis som jag. Läsaren måste ha starka nerver, det här är ganska tufft innehåll.

Vad läser du själv just nu?– Henning Mankell och Liza Marklund.

Vad håller du på med för tillfället?– Just nu jobbar jag på Elle, men annars har jag haft fullt upp med att flytta tillsammans med min man och våra två katter från en lägenhet inne i stan till ett stort hus med en vildvuxen trädgård. Och förstås. Jag håller på att planera min nästa roman.

Veckans pocketpremiärer

Rolig idé – som kan utvecklas

”Anslaget”Kjell Dahlin(Lilleman & Smultron)

”Vi är några grabbar som tröttnat en smula på våra kärringar” Kan inte du som känner likadant komma till Gullmarsplan...” Presentboken ”Anslaget” är som dolda kameran fast i bokform. Småkul, men boken hade vunnit på att man fick se resultatet av annonserna. Vem ringde? Vem kom till mötesplatsen? Kanske något att fundera på till uppföljaren.

Halvdant försvarstal

”I skuggan av makten” Lars Danielsson (Bonnier pocket)

Det gäller att försöka nollställa sig själv när man läser före detta statssekreteraren Lars Danielssons försvarstal i bokform. Mediedrevet har jagat honom skoningslöst efter (icke-)hanteringen av tsunamins efterverkningar 2004 –  i sin egen bok försöker Danielsson förklara sitt agerande (tillsammans med kapitel om sin karriär.) Det går sådär. Som läsare undrar man mest varför han inte gör mer för att bevisa sin oskuld.

En befriande miljöhandbok

”100 sätt att rädda världen” Johan Tell (Bonnier pocket)

Det krackelerande klimatet kommer att vara i fokus även under 2008 och journalisten Johan Tell är en pennans mästare att göra de kniviga frågorna förståeliga. Tell undviker att racka ner på alla som råkar missa sina plikter då och då och visar istället på de möjligheter vi själva har att påverka vårt klot. En befrielse i miljöns virrvarr av fakta.

Romantisk spänning en grå dag

”Livsfarlig utsikt ” Nora Roberts (Bonnier Pocket)

När Reece Gilmore överlever ett våldsamt rån flyr hon Boston för att slå sig till ro i ett litet samhälle och försöka lämna det förflutna bakom sig – tills hon en dag bevittnar ett mord. Polisen hittar inga spår alls och Reece inser att hon själv är i fara. Nora Roberts är en fena på romantisk spänning och ”Livsfarlig utsikt” är ett helt okej tidsfördriv för januarigrå vardag.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro