ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Erika Augustinsson

Linn Dahlgren · 17 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... vice ordförande för B-samfundet som vill anpassa världen till de morgontrötta och hävdar att dygnsrytmer är ärftliga.

Om det är naturligt att vissa är morgontrötta, varför är normen att jobba nio till fem?– Att gå upp i ottan är en förlegad rest från jordbrukssamhället då vi var tvungna att se till djuren och fånga dagsljuset. Att vi i dag har elektricitet och väldigt få kossor att mjölka har samhällstrukturen missat.

Varför ska samhället b-anpassas?– Om man slipper släpa sig upp klockan sex varje morgon trots att man är jättetrött så mår man ju bättre. Vi vill också tvätta bort idén om att morgontrötta är lata.

Det här började med att du skrev en kolumn i Metro. Vad katten skrev du?– Jag skrev om vad B-samfundet i Danmark vill. Några veckor senare ringde telefonen och på den vägen är det. Det här är med andra ord egentligen tack vare Metro.

Ni ska starta en b-certifierad skola i Göteborg i höst. Hur ska den fungera?– Eleverna ska få säga vilken tid de vill ha sin undervisning. Det är ju ett stort problem om man är väldigt morgontrött i skolan och därför missar stora delar av sin undervisning.

Ni finns redan i två länder och ska starta i Finland, Norge och Storbritannien inom kort. Tänker ni ta över världen?– Vi ska åtminstone rädda världen lite.

klar

Artikellänk är kopierad

Linn Dahlgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro