ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där, Erlend Loe

metro · 7 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Just nu jobbar Erlend Loe med flera filmmanus. 

Just nu jobbar Erlend Loe med flera filmmanus.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

... pocketaktuell med ”Gör vad du vill” (Alfabeta)

Varför ska man läsa din bok?– Folk säger att den är gripande eftersom den handlar om liv och död på ett annorlunda sätt. Det verkar som om folk tycker att det är befriande att läsa om självmord på det råa, humoristiska och absurda sättet jag beskriver det.

Vem vill du ska läsa din bok?– Jag skriver för dem som har vett att uppskatta mitt sätt att skriva på. De andra kan dra åt helvete.

Vad läser du själv just nu?– Jag läser en dansk bok som heter ”Blekingegadebanden”. Den handlar om en extrem, vänsterradikal grupp i Danmark på 70-talet och 80-talet. De rånade banker och skickade pengarna till tredje världen. En fascinerande bok.

Vad har du annars på gång just nu?– Jag jobbar med flera filmmanus och har börjat på en ny roman som kanske ska heta ”Stille dager i mixing part”.

Veckans pocketnytt

”Gör vad du vill”Erlend Loe (Alfabeta)

Jag erkänner. Jag älskar Erlend Loe. Den norske ­för­fattaren med det glittrande, lätta, ”dumsmarta” språket tar sig nu an 18-åriga Julie, som inget hellre vill än att ta livet av sig när hennes familj dör i en flygolycka. Det kan verka svart, men Erlend Loe gör hennes livsöde roligt och dråpligt. Missa inte heller Loes ”Naiv. Super.”. Hans bästa.

”Dödsscen”Richard Montanari (Månpocket)

Julklappspanik till en machoman som dessutom är en filmtok? Då är Richard Montanaris ”Dödsscen” perfekt. Författaren har förlagt sina mordscener till Philadelphia – alla med en känd scen ur ­film­historien som förebild.  Det är hårdkokt, ­blod­drypande och har trassliga sidospår – som reder upp sig på ett riktigt smart sätt.”Porr, horor och feminister”Petra Östergren (Pocketförlaget)

Petra Östergren, en av Sveriges mest glödande feminister, har nu attackerat porr och prostitution på sitt eget sätt. I ”Porr, horor och feminister” har hon bland annat träffat tjugo prostituerade och frågat dem och sig själv om kvinnans fria val – vill de verkligen det här? ”Ja” säger de flesta. Provocerande, visst, men Petra Östergren vill väcka debatt och med det lyckas hon fint.

”Parasiten” Fredrik Ljung (Bonnier pocket)

Pulserande diskonätter, ett vibrerande Stureplan, en dödsföraktande vit lina på en toalett. Författaren Fredrik Ljung vet. Han har varit där. Den före detta finanskillen nosade på rännstenen och vände tillbaka – och ”Parasiten” är en lysande bok i ”Snabba cash”-anda som gör läsaren upprörd över Stureplans mansgrisiga och äckliga pengavärld, som leder rakt in i ­knark­helvetet för författaren.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro