ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Ingrid Arnhult

Camilla Fredriksson · 29 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... i Båstad, som i helgen skördade årets första nypotatis.Vad är din hemlighet för att lyckas med det här?– Jag satte en 10-15 stycken på senhösten och glömde sen bort dem. De var inte ens övertäckta. Sen upptäckte jag dem av en slump nu i helgen när jag var ute och plockade lite sallad i landet. Då tog min man Agne fram spaden och grävde upp allihop. Det var jättefestligt!Är det något annat som dykt upp i trädgårdslandet?– Förutom potatisen är det bara salladen, en japansk sort. Däremot har vi lingon kvar sen förra året.Hur brukar du äta färskpotatis? Har du något knep?– Bara koka dem, med skalet på givetvis, och så äter man det med en klick smör. Det är ju gott på det viset och får man inte så många egna vågar man inte laborera för mycket.Färskpotatis i januari. Vad ska ni nu äta till midsommar?– Jag får helt enkelt sätta nya i april någon gång. Vi vill helst äta våra egna primörer, de smakar fantastiskt mycket bättre än köpta.

klar

Artikellänk är kopierad

Camilla Fredriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro