ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Jonas Lundsten

Andreas Jelvefors · 6 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... filosofie doktor vid Lunds universitet, som i sin avhandling hävdar att det kan vara bra att vara omotiverad på jobbet.

Budskapet är alltså att man ska anställa folk som är så omotiverade som möjligt?– Så kan det tolkas, men så har jag inte sagt. Om man hamnar i en fas där man är omotiverad och börjar ­ifråga­sätta arbetet, så kan reflekterandet leda fram till bra förändringar på arbetsplatsen.

Så de som är motiverade är personer som inte bryr sig om sin arbetsplats?– Jo, men är de inne i en fas då de trivs på sitt jobb, kanske de inte ser hur man skulle kunna göra annorlunda. Tillverkar man skrivmaskiner så måste man ha koll på om folk börjar använda datorer.

Var det motivation eller brist på sådan som gjorde att du blev klar med din doktorsavhandling? – Jag gick igenom olika faser, men stark motiva­tion gjorde att jag blev klar. När jag tappade motivationen såg jag arbetet från ett bredare perspektiv.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro