ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Lennart Gabrielsson

Jenny Andersson · 17 Aug 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... kommunalråd och ordförande i plan- och fastighetsutskottet i Sollentuna som satsar 40 miljoner på konstgräsplaner för att främja jämställdhet och integration.

Hur kan konstgräs göra en förbättring?– Traditionellt är det många killar som spelar fotboll. Efterfrågan har varit större än tillgången på planer och eftersom killarna varit fler har de skapat spänningar och onödiga problem. Nu ska det bli lättare för tjejer att komma in på arenan.

Okej, men hur skulle det göra skillnad i integrationsprocessen?– Fotboll är en av de billigaste sporterna vi har. Vi ser ett ökat inslag av fotbollsintresserade ungdomar från olika kulturer och när de träffas på planen  lättar spänningarna dem emellan.

Så att lira fotboll är den universella lösningen på våra största samhällsproblem?– Jag kan bara svara för Sollentuna som traditionellt är en idrottskultur. Vårt utanförskap bygger mycket på att man inte känner till vad grabbar och tjejer från en del områden i kommunen är för några.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro