ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där LO Johansson

metro · 23 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... expert i viltolycksförebyggande åtgärder vid Vägverket som ratar ett förslag från en uppfinnare från Dalarna som går ut på att skjuta reflekterande färg med paintballgevär på älgar för att minska viltolyckorna.

Ni uppmanar vanligt folk att bära reflexer. Bör inte älgar också ha reflexer?  – Den här idén dök upp redan för 25 år sedan. Då stod det ganska snart klart att det på en väg kommer bilar från två håll. Det innebär att man måste ge alla älgar en färgblaffa på varje sida av kroppen.

Okej men …– Dessutom byter älgen päls två gånger om året vilket gör att han måste få en ny skottsalva både på våren och hösten. För det tredje finns nog synpunkter på detta från djurskyddshåll.

Men om Vägverkets personal fick skjuta paintball och färre människor och djur dör i trafiken, så är det väl ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje?– Det är inte många på vägverket som jag skulle vilja skicka ut i skogen och skjuta.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro