ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Mikael Tornving

Ingrid Arinell · 17 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Mikael Tornving kramas för Röda Korset. 

Mikael Tornving kramas för Röda Korset.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

... komiker, som är en av kramarna i Röda korsets kramkampanj.

 Vågar folk krama dig – du är ju så arg i ”Parlamentet”?– Ja, men det är bra, för då får jag vara i fred lite också. Det är ju bra om inte alla kommer fram och kramas.

Vad är det du gillar med den här kampanjen?– Den är så fånigt självklar. Det är något djupt privat att kramas som man inte förknippar svensken med. Men alla jag känner är väldigt kramiga.

Är du bra på att vardagskramas?– Ja, det är det enda jag är riktigt bra på. Jag kramar mig igenom livet.

Vad har du för kramstil – är det ryggdunken som gäller?– Nej, nej, det är riktiga kramar. Och så anpassar jag den till föremålet. Ibland är den kort, lätt och respektfull, ibland varm och ihållande.

Hur ska jag göra om jag vill ha en kram av dig?– Säga till. Du får komma fram och så får du världens kram. Du, vill du höra en rolig historia?

Absolut.– Jag jobbade inom långvården när jag var 16 år. En gammal senildement kvinna på 95 år frågade om hon kunde få en kram. När jag böjde mig ner så tog hon mig på ballen. ”Det var länge sedan jag höll i en sådan”, sa hon. Fast den incidenten har inte avskräckt mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro