ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Niklas Svensson

Tomas Lundin · 27 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... journalist och grundare av politikerbloggen.se, som instiftat ett journalistpris för bloggare.

Varför behövs ett nytt bloggpris?– För att sporra bloggare och andra som inte är etablerade journalister att bedriva journalistiskt arbete. Det är en diskusssion som aktualiserats inte minst genom att stora journalistpriset gick till Expressen-medarbetare som skrivit om Maria Borelius-skandalen. Det var i själva verket en uppgift som först avslöjades av en bloggare, Magnus Ljungkvist.

Hade priset funnits förra året hade han fått det?– Han hade nog legat bra till i alla fall.

Det är en hemlig jury. Är det några kända namn?– Juryn är inte helt rekryterad ännu, men den kommer att bestå av personer som är mycket kompetenta att bedöma journalistiskt arbete. Namnen avslöjas i samband med prisutdelningen under politikerveckan i Almedalen.

Har du någon favoritblogg? Du får inte säga politikerbloggen.se.– Jag har ungefär 150 bloggar som jag kollar av regelbundet. En del bevakar ämnesområden som jag själv rapporterar om, en del har helt andra uppgifter. Det är svårt att nämna en favorit.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro