ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Ove Thorsén

Stockholm Fredrik Beckman · 14 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ordförande i kulturförningen Tornet, som på uppdrag av Alingsås kommun visar konstinstallationer vid ett gammalt stängt flygövervakningstorn i Nolhaga park. I senaste installationen är det ljud från en gråtande flicka inifrån Tornet.

Polisen har fått åka ut på fler utryckningar efter anmälningar från förbipasserande om att det är en gråtande flicka instängd i tornet. – Vi kommer sätta upp skyltar att det pågår en konstinstalltion där uppe.

Men vad fick ni idén till en gråtande flicka? – Tornet är inspirerande att jobba med. Konstnären har tolkat Bröderna Grimms saga om flickan och körveln, där hon spärras in i ett torn.

Får ni betala polisen för alla onödiga utryckningar? De har ju åkt flera gånger redan. – Det kan jag inte tänka mig. Vi kontaktade polisen i lördags och berättade om det här, att det var inspelad gråt. Sedan har den informationen tydligen inte trängt fram i organisationen.

Den här installationen kanske kan fungera som inspiration till andra. Exempelvis ”Hjälp-jag-drunknar-”ljud från ån. Eller spyljud från offentliga toaletter? – Inte från vår sida. Vi jobbar bara med tornet som utgångspunkt.

Fredrik Beckman

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro