ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där ... Peter Håkansson

Andreas Jelvefors · 19 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... ungdomspräst i Tidaholm som bett högskolan i Skövde att göra ett dataspel om gamla testamentet som kan användas i konfirmandundervisning.

Det lär bli ett av de våldsammaste spelen som har nått datamarknaden eller?– Nja, inte riktigt, det finns våldsammare, som ”Doom” exempelvis. Men det blir inte fredligt.

Är det här ett radikalt sätt att locka nya grupper att konfirmera sig?– Inom dataspelsvärlden är intresset för existentiella frågor svagt. Varför då inte låta dataintresserade förena sitt intresse med att lära sig något.

Du tror inte att konfir­manderna blir besvikna när undervisningen når fram till nya testamentet, där enda våldsepisoden handlar om Jesus korsfästelse.– Ja, då börjar ett nytt skede i undervisningen. Men då har de förhopp­nings­vis kommit över tröskeln.

Herrens vägar är outgrundliga brukar man säga. Är data­spel framtidens sätt att få folk att tro på Gud?– Nej, så drastiskt tror jag inte det blir. Men det är ett verktyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro