ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Petra Lilja

Lars Carlsson · 10 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... industridesignern som tillsammans med sin kollega Jenny Nordberg cyklar omkring i Malmö för att samla ihop gammal falafelolja.

Vad sysslar ni med?– Vi tillverkar tvål av frityrolja som används när man gör falafel. Det är en gammal beprövad teknik att göra tvål av olja och det är den tekniken som vi använder nu.

Vem vill tvåla in sin kropp med lukten av falafel?– Vi trodde att vi skulle tvingas använda doftämnen, men faktum är att det blir en ren och fräsch doft av såpa. Det luktar helt enkelt fantastiskt.

Hur kom ni på idén?– Vi har tidigare jobbat ihop med en nattklubb här i Malmö som har slöjdtema. Vi började intressera oss för ett slöjdtema som är populärt i USA, soapmaking.

Hur gör ni?– Vi hämtar olja på cykel från ett falafelställe i Malmö. Därefter blandar vi ihop alla ingredienser, häller det i gjutformar och när det är klart stjälps tvålarna upp för att sen torka i 3-4 veckor.

Om man ångrar sig då... kan man utvinna falafel ur tvålen också?– Nej, det går inte. Har den blivit tvål så har den blivit det.

När blir ni klara med ert experiment?– Vi hoppas kunna komma ut på marknaden i mars.

Vad blir nästa steg: kebabparfym, korvdeo?– Ha ha… nej, det får andra testa, vi har funnit vår grej och det räcker.

Lycka till!– Tack så mycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro