ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Staffan Åkeby

Johanna Ohlson · 13 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

... chef på Skånes djurpark, som fått  tre nya näsbjörnar  eskorterade till parken av polis.

 Är det brottsliga björnar ni har fått?– Svar ja. Eller nja. Näsbjörnarna själva har inte gjort sig skyldiga till något. Det är sällan djur gör det. Innehavaren har däremot anhållits för allvarliga brott i utlandet. Och vid en husrannsakan hemma hos honom hittade man näsbjörnarna. Man får inte ha vilda däggdjur hemma mer än 48 timmar. Han hade haft dem i tre år. Så polisen omhändertog dem.

Brukar polisen lämna av omhändertagna djur hos er för förvaring?– Ja, vi är en stiftelse och kalkylerar inte strikt ekonomiskt hela tiden så vi kan ta hand om några extra djur. Det har hänt tidigare. Vi har till och med fått ta hand om näsbjörnar tidigare.

Händer det att de lämpar av några fyllesvin också?– Nej, den typen av olämpligt beteende sköter poliserna bäst själva. Det tar inte vi hand om.

Näsbjörnarna är i ett hägn där inte allmänheten kan se dem. Flyr de den massmediala uppmärksamheten nu? – Nej, det var helt enkelt där det var ledigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro