ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Stefan Gustavsson,

Stockholm Susanna Mattsson · 24 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Är det dags för homohets igen? – Nej, det är det absolut inte. Men vi tycker att det finns goda skäl att bevara äktenskapet som en relation mellan man och kvinna. Till exempel har barnen rätt att växa upp med sin mamma och pappa.

En könsneutral lagstiftning skulle kunna leda vidare till en tillåtelse av månggifte är en av era paroller. Jag har svårt att se kopplingen mellan homosexualitet och bigami. – Det finns ingen koppling. Men när den här frågan nu utreds så höjs genast röster för att tillåta polygami. Om man förändrar alltför mycket finns en risk att äktenskapsbegreppet upplöses på lång sikt.

Men det kanske inte är helt fel. Då skulle vi ju slippa den här besvärliga diskussionen. – Det kan man ju säga om man anser att det är likgiltigt att samhället har en sådan institution. Men det tycker inte vi, vårt grundargument är ju att gemenskapen mellan en man och en kvinna och deras gemensamma barn är väldigt grundläggande för stabiliteten i samhället.

De flesta av våra andra lagar är ju könsneutrala. Är det kanske dags att stifta fler lagar där man särskiljer homosexuella från heterosexuella? – Nej, äktenskapet är ganska specifikt. Det här är en kampanj för att bevara äktenskapet. That´s it.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro