ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där Teshome Wondimu

Sara Stolt · 30 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Zeritu Kebede är en av artisterna på årets festival.

Zeritu Kebede är en av artisterna på årets festival.


klar

Artikellänk är kopierad

Teshome Wondimu.
Teshome Wondimu.

… arrangör för den åttonde upplagan av Selam African Festival, som hålls i Dieselverkstaden i Sickla den 1-3 november.

Vad är det för event?– Det är ett av norra Europas största forum för afrikansk musik. Artister från Afrika och andra länder kommer hit och dessutom firar vår organisation Selam tio år. Det blir dansuppträdanden, två filmvisningar och seminarium. I år har vi satsat extra mycket på att få hit kvinnor.

Hur kommer det sig?– Det här är en mansdominerad värld så vi tycker att det är viktigt att lyfta fram de afrikanska kvinnorna. Det har vi inte alltid lyckats med, men i år kommer fem kvinnostjärnor hit.

Vilka borde besöka festivalen?– De som brukar komma är mellan 18 och 90 år. Afrikansk musik har en otrolig bredd och många som kommer på festivalen förvånas över det. Vi siktar på en blandad publik.

Då behöver man inte skämmas om man inte har rytmen i blodet?– Nej. Folk tror att de måste kunna speciella danser, men det här är som vanliga konserter. Vill du dansa, dansar du. Vill du digga, diggar du. Det blir en fantastisk upplevelse.KonserterTorsdag:Mayra Andrade (Kap Verde)Angelique Kidjo (Benin)Fredag:Mamani Keita & Nicolas Repac (Mali/Frankrike)Habib Koité & Bamada (Mali)Lördag:Zoro & The Liberation band (Sydafrika/Sverige)Zeritu Kebede (Etiopien)Masane & Waflash (Senegal)

Hela schemat

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro