ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå där…

Anders Göransson · 18 Feb 2014
Uppdaterad 18 Feb 2014

….Alice Bah Kuhnke, generaldirektör på Ungdomsstyrelsen, som byter namn till lagom smidiga Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Våra rubriksättare är inte glada över det här. Handen på hjärtat – är du?– Haha, Ja, jag är väldigt glad, för det tydliggör vad vi gör på myndigheten och vad vi är. Men jag kan förstå rubriksättaren, att hen tycker det är lite långt.

”Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor” - är det ett jättebra namn om man vill slå sig igenom mediebruset?– Vi får väl se. Det blir en utmaning. Det kanske är en vinnande faktor i dessa tider av förkortningar och många budskap - man kanske kommer ihåg oss. Anledningen till att regeringen byter namn på oss är att vårt namn ska beskriva vad vi gör.

Blir det inte slitsamt att svara i telefon?–  Nädå. ”Alice, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor” - du hör, det sitter redan.

Ungdomsfrågor vet man ju vet det är. Men vad är egentligen civilsamhällesfrågor?

– Det är mycket. Det civila samhället är den sektor som bär upp samhället bredvid den offentliga sektorn och den privata. Alltifrån Rädda Barnen till den lokala fotbollsföreningen eller kyrkans syjunta.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro