ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå SL, vi kokar bort …

Arne Wirén · 8 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Upp till 38 grader på bussen

klar

Artikellänk är kopierad

Metros reporter, Arne Wirén, mätte värmen i en innerstadsbuss till nära 38 grader. Ska det vara så här, undrar han, svetten rinner och ingen finns det att klaga hos. På pendeln var det 33 grader.
Metros reporter, Arne Wirén, mätte värmen i en innerstadsbuss till nära 38 grader. Ska det vara så här, undrar han, svetten rinner och ingen finns det att klaga hos. På pendeln var det 33 grader.Foto: Lotta Imberg

Svettig Metroreporter tog tempen på kollektiv­trafiken i värmeböljan. Varmast var bussen, med sina 38 grader.– Man blir svimfärdig, man känner sig ofräsch och smutsig, sä­ger Lena Carlestål som åker buss från Täby.– Visst är det jobbigt. Men det är trots allt bara ett få­tal da­gar under året som det är så här, svarar Thomas Silvander, informatör på SL.

I bussarna klättrar temperaturen upp till 38 grader. Fönster och takluckor är öppna, ändå verkar luften stå still. Är det dess­utom fullt av folk kan paniken kännas nära. Man börjar drömma om den kalla drycken som väntar hemma. Och det här ska vara 2008. Hur kan vi ha ordnat det så dåligt för oss, med växt­huseffekt på väg och allt?

Thomas Silvander betonar att det ändå går framåt. De blå stombussarna i inner­stan har luftkonditionering, de nya så kallade trängselbussarna likaså. Så även de nya pendeltågen. Och i de nya tunnelbanetågen finns fläkt. – Nya tunnelbanevagnar är till exempel på gång till röda linjen, och allt talar för att de får luftkonditionering.   

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro