ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hallå, varför kommer ni aldrig efter inbrottet?”

Clarence Frenker · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011

Samer Al-Khademis resebyrå i Rinkeby slogs sönder vid inbrott. Han ringde polisen som inte kom. Då gick han de 80 metrarna till närpolisstationen för att fråga. Polisen: Det är olyckligt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Personalen på resebyrån Sky Office i Rinkeby fick en chock när de kom till jobbet i går morse. Kontoret var sönderslaget och plundrat och på väggarna hade det även skrivits hotelser om att fler företag skulle drabbas om inte polisen lämnade området. Men trots att närpolisstationen bara låg 80 meter bort dröjde det över sju timmar innan polisen kom till platsen. – Det är helt sjukt med tanke på att polisstationen ligger här bredvid. Både försäkringsbolaget och hyresvärden var här men de kunde inte göra något förr-än polisen kommit, säger ägaren Samer Al-Khademi. Han hann ringa ett 20-tal samtal under dagen och besökte även närpolisstationen på nytt, men förgäves. – Som företagare känner jag mig inte trygg längre. Jag har fått mitt liv förstört och de bryr sig inte, säger Samer Al-Khademi. Enligt John Larsson vid polisens ledningscentral har företagsinbrott lägre prioritet än bostadsinbrott. – Det är olyckligt att det blivit så här, det hör inte till vanligheterna. Men det handlar om en prioriteringsordning och hur mycket vi har att göra, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro