ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hällde gift på sopor för att få bort hemlösa

Patrick Ekstrand · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Giftigt rengöringsmedel – som hälldes över matresterna. Så försökte Lidl i Solna stoppa hungriga hemlösa från att rota efter mat i containrarna nattetid.– Det här är inget som vi förespråkar eller tillåter enligt våra interna rutiner, säger Daniel Benett, försäljningschef för Lidl i Stockholm, till lokaltidningen Mitt i Solna.Han säger att personal på butiken ledsnade på nedskräpningen runt containrarna, men att de handlade helt fel.

Stadsmissionens kommunikationschef Elisabet Reslegård reagerar omedelbart när Metro berättar om händelsen förra veckan.– Det var det värsta jag har hört. Det är vidrigt. Det är inte klokt.Leif Karlsson som brukar handla i butiken säger till SvD att han inte har någon förståelse för butikens agerande.– Man får inte bete sig hursomhelst. Om man till exempel inte gillar att andra människor kommer in på ens tomt så kan man ju inte bara klubba ner dem för det.

Nu förvaras den kasserade maten i låsta kärl.

Andra Lidl-skandaler: Kvinnor med mens fick bära pannband

Spionerade på anställdaSeptember 2008. Lidl döms att betala ett skadestånd på närmare 1,5 miljoner euro (drygt 14 miljoner kronor) för att ha spionerat på sina anställda med dolda kameror i 12 tyska del-stater.

Toalettbesök på rastenSeptember 2004. Det framkommer att anställda i Polen och Tjeckien bara får gå på toaletten när de har rast. Kvinnor som har mens kan få gå under arbetstid men bara om de bär röda pannband.

KÄLLOR: TT, Kvällsposten

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro