ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halloween för vuxna

Menyse.com · 29 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Rapphöna är som nästan allt vilt ett magert – och gott – alternativ.  

Rapphöna är som nästan allt vilt ett magert – och gott – alternativ.  


klar

Artikellänk är kopierad

Svart och orange färg i maten ger rätta halloweenstämningen.

I samarbete med Menyse.com.
I samarbete med Menyse.com.

Rapphöna på svart pasta

4 portioner4 stora rapphöns­-filéer (eller kyckling) 10 gram hasselnötter250 gram svart spagetti70 gram lufttorkad skinka200 gram fetakuber i olja200 gram trattkantareller2 orangea paprikor2 vitlöksklyftor1 squash1 citronmatolja, salt och pepparTillagning1. Separera oljan från osttärn­ing­arna. Hetta upp ostoljan i en stekpanna. Stek fågelbrösten 2 minuter på var sida. Lägg över i ugnssäker form med insidan uppåt. Sätt ugnen på 175°C.2. Finstrimla skinkan, grovha­cka nötter, blanda med osten. Fördela på brösten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.4. Rensa svamp, strimla squash och paprika, finhacka vitlök. Hetta upp olja i en panna och tillsätt grönsakerna. Fräs i 2 minuter, salta och peppra. Pressa över citronjuice. Blanda med pastan.

Pumpasoppa med kokos

4 portioner1,5 kg pumpa 1 citrongräs2 cm ingefära4 dl kokosmjölk2 msk matolja1 tsk sambal oelek1 kruka koriander1 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 tärning1 liter vatten1 citron0,5 rödlöksalt Tillagning1. Skala och kärna ur pumpan. Skär köttet i mindre bitar. Finhacka citrongräs. Skala och finhacka ingefära och lök.2. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg i pumpa, citrongräs, ingefära och lök. Fräs det mjukt i ett par minuter. Rör om. Tillsätt vatten, fond och sambal. Låt småkoka i 15 minuter.3. Riv citronskal. Tillsätt skalet i soppan. Pressa ner citronjuice och häll i kokosmjölk. Låt småkoka i 5 minuter.4. Tillsätt korianderblad. Mixa soppan slät med en mixerstav. Salta. Späd med  vatten om den är för tjock.

Ingefärsäpplen

4 portioner4 röda, syrliga äpplen 10 gram inlagd ingefära (”sushivarianten”)5 dl müsli, tex. granola100 gram smör0,5 l vaniljglass0,5 pitahaya (drakfrukt)

Tillagning1. Kärna ur och tärna äpplena. Skala och finhacka ingefära.2. Hetta upp smör i panna på medelvärme. Lägg i äpple, ingefära och müsli. Fräs utan att bränna tills äpplet mjuknat.3. Lägg röran i skålar med glass och fru­kt.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro