ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halloweenfirare sover under jord – bland riktiga skelett

Ida Gustafsson · 21 Okt 2015
Uppdaterad 22 Okt 2015
På grund av smittorisken transporterades skeletten ner i Paris katakomber 1786

På grund av smittorisken transporterades skeletten ner i Paris katakomber 1786 Foto: Francois Mori/TT


Drömsemestern för många är på ett härligt hotell med havsutsikt och solskensväder. Men det är nog inte många som sätter upp en natt på en underjordisk begravningsplats på sin bucket-list.

klar

Artikellänk är kopierad

För de som har tröttnat på att spendera kvällen på en fest bland låtsasskelett arrangerade Airbnb en tävling just för dem. Vinsten är en natt i Paris katakomber. 

► LÄS MER: "Spöken" skrämmer bort bilister som stjäl handikappsparkeringar

Företaget har lottat ut en natt i den underjordiska begravningsplatsen där vinnarna får tillbringa Halloween under jord. Katakomberna i Paris började grävas ut under romartiden i samband med kalkbrytning och tunnelsystemet är upp emot 30 kilometer långt. På grund av smittorisken beslöt stadens kyrkor 1786 att en del av tunnlarna skulle användas som gravplats. Tusentals gravar grävdes upp och skeletten transporterades ner i tunnlarna där de sedan lades upp längs väggarna. 

Tävlingen avslutades i går och det är ännu oklart vem som tagit hem vinsten. Enligt Andreas Stillborg på Airbnb har det varit ett stort intresse för tävlingen:   – Det är flera tusen, det är tusentals, säger han till Metro. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro