ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hälsogurun förändrade sitt liv – med juice

Ulrica Widsell · 25 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Färskpressad frukt- och grönsaksjuice är bästa sättet att gå ner i vikt, hävdar Jason Vale, brittisk succéförfattare till böcker om juice och hälsa. Metro träffar honon när han besökte Yasuragi Hasseludden i Nacka.
Färskpressad frukt- och grönsaksjuice är bästa sättet att gå ner i vikt, hävdar Jason Vale, brittisk succéförfattare till böcker om juice och hälsa. Metro träffar honon när han besökte Yasuragi Hasseludden i Nacka.Foto: Lotta Imberg

Bantnings- och hälsogurun Jason Vale har fått britterna och Hollywoodkändisar att dricka färkpressad juice. "The juice master", som han kallas har skrivit flera böcker om det nyttiga med grönsaks- och fruktjuicer och om vägen till ett häslosamt liv. Böckerna har blivit stora försäljingssuccéer i Storbittannien och han driver flera hälso- och spaanläggningar. Precis som landsmannen "nakne kocken" Jamie Oliver vill han få alla att äta bättre. Själv hävdar Jason Vale att juice förändrat hans liv. Tidigare var han överviktig, rökte minst 40 cigaretter om dagen, testade droger, drack för mycket öl, hade hudproblem och astma.•• Vad fick dig att ändra livsstil? – Först var det att jag slutade röka och jag tyckte att det gick lätt och jag startade en klinik för att lära andra sluta röka. Men jag var fortfarand överviktig och drack mer än jag ville. Jag  började läsa böcker om hälsa och kost och jag försökte hitta sätt att bota min psoreasis och fick tips om att dricka juice. Jag testade en selleri-, spenat- och gurkjuice och det smakade hemskt. Jag provade att ha i några pressade äpplen för att ta bort smaken och det blev jättegott. Efter det blev jag helt galen i juice, provade massa olika kombinationer och smaker. •• De flesta har fullt upp att få vardagen att gå ihop. Hur ska man ha tid att pressa egen juice mitt i stressen? – Juice är bra snabbmat. Det tar inte mer än tio minuter att göra juice med en bra modern juicepress och en blender. Det här är en trend. Folk vill kunna få något hälsosamt snabbt, både ute i juciebarer och hemma. •• Du skriver om psykologi och matvanor. Handlar övervikts- och hälsoproblem om psykologi? – Ja, det sitter helt och hållet i huvudet. Jag är så trött på att tjocka människor blir behandlade för att de är tjocka fysikt, i stället för mentalt. De vet vad de borde äta, men gör det ändå inte. De är känslomässigt fast i fel sorts mat. Ett äpple tillfredställer inte den som vill ha socker på samma sätt som sallad inte kan ersätta nikotinet för en rökare.•• Varför har du blivit så framgångsrik i Storbrittannien? –  Psykologin. Jag har utbildad människar om varför och hur juice är bra för dem, inte bara talat om att juice är häslosamt. Det vet de ju redan.•• Stämmer det att du hjälper kändisar att banta? – Jag hjälpte brittiska modellen Katie Price, "Jordan", att gå ner i vikt och jag hjälper några andra också. Jag fungerar som en mental tränare. •• Vilka är det? – De har själva bett mig att inte berätta det. Men det har skrivits om kändisar som följer mina juiceprogram – Jennifer Aniston, Drew Barrymor, Sara Jessica Parker. Jag träffar inte dem, utan de gör det själva.•• Kommer dina böcker på svenska snart? – Ja, de kommer att översättas nästa år, tror jag. Men jag vet inte ännu när de kan komma ut här.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro