ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hälsosamt bordssällskap förlänger livet

Anders Göransson · 26 Okt 2013
Uppdaterad 27 Okt 2013

Vi äter det som våra vänner äter. Så vill du hålla vikten och förbli frisk - välj en hälsosam kompis som middagssällskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Att äta middag med dina vånner, om de är hälsosamma, kan förlänga livet.
Att äta middag med dina vånner, om de är hälsosamma, kan förlänga livet.

Åter bekräftas hur stor betydelse omgivningen har för våra matvanor. Den här gången har det skett med hjälp av en analys av lunchkvitton, utförd av forskare vid University of Illinois och Oklahoma State University, skriver Time.

Behjälplig var en lunchkrog i Stillwater, Oklahoma, som gick med på att använda menyer som utformats av forskarna, och som försetts med symboler som visade hur många kalorier de olika rätterna innehöll.

Lunchgästernas tillfredsställelse analyserades med hjälp av faktorer som rätternas popularitet, prisläge och kalorimängd - samt bordsgrannarnas val av maträtt. Slutsats: även om lunchgästen först känt besvikelse över sitt val av till exempel en sallad, så blev denne på bättre humör om lunchkamraterna valt en rätt inom samma kategori.

– Den viktiga slutsatsen från studien är att folk var lyckligare om de hade gjort samma val som dem som satt omkring dem, säger Brenna Ellison, en av forskarna bakom studien.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro