ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halv miljard satsas på ny scen

Karolina Skoglund · 5 Maj 2014
Uppdaterad 5 Maj 2014

I dag tas ett beslut i Stockholm stads koncernstyrelse om att 530 miljoner kronor ska satsas på att bygga om en av de gamla gasklockorna till en internationell scen.

klar

Artikellänk är kopierad

De två gasklockorna ritades av Ferdinand Boberg och stod färdiga runt förra sekelskiftet. Nu ska den större av dem bli internationell scen.
De två gasklockorna ritades av Ferdinand Boberg och stod färdiga runt förra sekelskiftet. Nu ska den större av dem bli internationell scen.Foto: TT

Planerna på att bygga om en av de gamla gasklockorna vid Värtaverket har funnits i många år och i november presenterades mer specifika planer för första gången. I ett pressmeddelande meddelar nu Moderaterna att man satsar 530 miljoner kronor för att göra den till en internationell gästspelsscen. Beslutet ska tas i Stockholm stads koncernstyrelse i dag.

– Jag hoppas att den stora scenen i gasklockan kommer att bli en attraktion för såväl kulturutövare som kulturkonsumenter från hela världen. Platsen i ett historiskt industrilandskap med högt arkitektoniskt värde gör den här scenen än mer unik och viktig, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande Stockholms stad, i pressmeddelandet.

Ombyggnaden kommer att börja 2016 och den nya scenen ska stå färdig 2018. Då beräknar man kunna erbjuda 900 sittplatser. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro