ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halva mordvågen på väg klaras upp

Evelina Olsson · 16 Mar 2012
Uppdaterad 16 Mar 2012
Genombrottet i flera av de många utredningarna är ett resultat av Operation Alfred, där drygt 300 poliser från hela  landet ingår. Bilden är från den 26 december 2011 då en 27-årig man sköts till döds på ett kafé. 

Genombrottet i flera av de många utredningarna är ett resultat av Operation Alfred, där drygt 300 poliser från hela  landet ingår. Bilden är från den 26 december 2011 då en 27-årig man sköts till döds på ett kafé.  Foto: Johan Nilsson/SCANPIX


Med hjälp från poliser ifrån hela landet kan nu halva mordvågen i Malmö vara på väg att klaras upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan Malmöpolisen fått hjälp från poliser i hela landet har man gjort genombrott i flera av utredningarna. Senaste framgången är gripandet av en 28-åring som misstänks för mordet på tvåbarnspappan på Kantatgatan i Malmö.

Den 28-årige mannen som nu kommer att begäras häktad misstänkt för mordet på Kantatgatan greps i måndags kväll i centrala Malmö. Mannen och hans två kamrater anhölls för vapenbrott. Efter förhör delgavs 28-åringen misstanke om mord.

– Vi har en uppfattning om varför mordet begåtts, säger spaningsledaren Monica Olhed.

Genombrottet är ett resultat av Operation Alfred där drygt 300 poliser från hela landet ingår. Satsningen är en av de största polisiära insatserna i Sveriges historia. Gripandet är det andra på kort tid som rör de uppmärksammade morden i Malmö. Den 5 mars häktades en 21-årig man för dödsskjutningen av en fyrabarnspappa på Fosievägen i början av året.

– Vi har väldigt goda resurser som ökar möjligheterna och det här gripandet är ett resultat av detta, säger Börje Sjöholm, operativ chef på länskriminalen i Skåne.

Den anhållne 28-åringen är känd av polis sedan tidigare, dock inte för någon grövre brottslighet. Mannens försvarare, Anders Refthammar, vill inte kommentera hur hans klient ställer sig till misstankarna om mord.

I samband med gripandet av 28-åringen anhölls även en 33-årig man misstänkt för skyddande av brottsling. Ytterligare husrannsakningar gjordes under kvällen där polisen tog vapen i beslag. Den 48-årige tvåbarnsfadern, som bland annat jobbade som baskettränare, sköts ihjäl i närheten av sitt hem den 3 januari.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro