ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halva priset på mat – för araber och judar som äter tillsammans

Alva Forsberg Fierro · 20 Okt 2015
Uppdaterad 20 Okt 2015

Foto: All Over Press


Läget blir allt mer spänt mellan judar och palestinier efter dödsskjutningar och knivdåd i Israel. Men en restaurangägare har försökt att skapa försoning via nationalrätten hummus.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt det palestinska hälsoministeriet har 44 palestinier dött denna månad under protester och upplopp i landet. Sju israeler har dödats i attacker med knivar, skjutvapen och bilar, skriver The Independent.

I hopp om att båda sidor ska sluta fred i dessa turbulenta tider, har en restaurang i centrala Israel spridit ett försonande budskap till sina gäster. 

►LÄS MER: Kärleksbudskap mellan judar och araber sprids på nätet

I ett Facebookinlägg som har delats hundratals gånger erbjuder restaurangen Humus Bar 50 procent rabatt på maten till de judiska och arabiska matgäster som sitter tillsammans och äter. 

I inlägget som Independent har översatt från hebreiska till engelska står det: 

”Rädd för araber? Rädd för judar? Hos oss finns det varken araber eller judar. Hos oss finns det människor! Och genuin och god arabisk hummus! Och utmärkt judisk falafel med fri påfyllning av hummus, oavsett om du är arab, jude, kristen eller indier."

Special kampanj: 50 % rabatt på hummus till det bord där araber och judar sitter tillsammans.

►LÄS MER: Hamas-ledare: Ny intifada i Israel

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro