ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Halvtid för Kristersson (M) – ger upp försök att få stöd av S

David Peterson · 9 Okt 2018
Uppdaterad 9 Okt 2018

Foto: TT


Moderatledaren Ulf Kristersson tänker inte fortsätta med att försöka få till en Alliansregering som stöds av Socialdemokraterna. Men Kristersson ger inte upp utan tänker gå vidare med sonderingar.

klar

Artikellänk är kopierad

En vecka har gått sedan talmannen Andreas Norlén gav M-ledaren Ulf Kristersson i uppdrag att försöka bilda en ny regering. Den senaste veckan har det varit tyst från Kristersson men nu ger han besked om hur det gått hittills. På tisdagen träffade Kristersson talmannen för att rapporterar hur det gått.

– Jag har fått det uttryckliga beskedet från S att de inte vill ingå överenskommelse för att Alliansen ska kunna bilda en regering, säger Ulf Kristersson på en pressträff efter mötet med talmannen.

”Andra alternativ”

Han säger också att det kan ta lång tid att bilda en ny regering. Den kommande veckan kommer han att sondera terrängen för en regering som inte bygger på överenskommelser med Socialdemokraterna.

– Nu går jag vidare med andra alternativ. Alliansens andra gemensamma alternativ är det jag diskuterar med mina Alliansvänner. Jag tänker inte gå in på det i detalj nu, säger Kristersson.

Dörren står öppen

M-ledaren har en vecka till på sig att försöka bilda en regering. Både Annie Lööf (C) och Kristersson har haft flera samtal med Stefan Löfven (S) den senaste veckan. Kristersson säger också att hans dörr står öppen om Löfven skulle ändra sig gällande en Alliansregering.

Här är citaten som bäddade för regeringsbråk.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro