ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hamburgarna du inte trodde fanns

Mathias Gerdfeldter · 31 Okt 2013
Uppdaterad 31 Okt 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Fiskburgare och kycklingburgare i all ära, men den amerikanska hamburgerrestaurangen PytPhilly går snäppet längre i sin jakt på variationer av den klassiska hamburgaren. Vad sägs om en kielbasakringelburgare, en buffaloräkburgare – eller törs du rent av ge dig på den fruktade friterade Twinkie-burgaren? Kalorichock utlovas i bildspelet ovan.

►Läs även:  Zlatan-burgaren dämpar hunger i Paris

Kielbasakringelburgare Grillad kielbasa (polsk korv) på en nötfärsburgare, täckt med ölstuvad surkål och stark senap, på ett nybakat kringel-/pretzel-bröd
Kielbasakringelburgare Grillad kielbasa (polsk korv) på en nötfärsburgare, täckt med ölstuvad surkål och stark senap, på ett nybakat kringel-/pretzel-brödFoto: Pytphilly
Koreansk friterad kycklingburgare Kycklingfilé som har friterats två gånger om, penslad med stark vitlökssoja och toppad med inlagd asiatisk rättika.
Koreansk friterad kycklingburgare Kycklingfilé som har friterats två gånger om, penslad med stark vitlökssoja och toppad med inlagd asiatisk rättika.Foto: Pytphilly
Szechuanlammburgare Kumminkryddad, szechuan marinerad lammfärsbiff, täckt med sauterad lök och szechuansås, mellan två vitlöksbröd gjorda på klibbigt ris.
Szechuanlammburgare Kumminkryddad, szechuan marinerad lammfärsbiff, täckt med sauterad lök och szechuansås, mellan två vitlöksbröd gjorda på klibbigt ris.Foto: Pytphilly
Kentucky ”Hot Brown”-burgare Kalkonfärsburgare täckt av béchamelsås gjord på schweizer- och parmesanost, tomat och bacon, på grillat surdegsbröd. Namnet åsyftar Brown Hotel, ett berömt hotell i Louisville, Kentucky.
Kentucky ”Hot Brown”-burgare Kalkonfärsburgare täckt av béchamelsås gjord på schweizer- och parmesanost, tomat och bacon, på grillat surdegsbröd. Namnet åsyftar Brown Hotel, ett berömt hotell i Louisville, Kentucky.Foto: Pytphilly
Höstciderburgare Äppelciders- och örtmarinerad kycklingburgare på salladsblad, täckt av smält goudaost och lök/pumpa/äppel-marmelad.
Höstciderburgare Äppelciders- och örtmarinerad kycklingburgare på salladsblad, täckt av smält goudaost och lök/pumpa/äppel-marmelad.Foto: Pytphilly
Buffaloräkburgare En burgare gjord på enbart jätteräkor, täckta med ströbröd och friterade i stark buffalosås, täckt av krispiga morätter, selleristavar och bleuostaioli. Serveras med våffel-pommes frites.
Buffaloräkburgare En burgare gjord på enbart jätteräkor, täckta med ströbröd och friterade i stark buffalosås, täckt av krispiga morätter, selleristavar och bleuostaioli. Serveras med våffel-pommes frites.Foto: Pytphilly
Friterad Twinkie-burgare En burgare av fläsklägg och nötfärs, täckt av amerikansk cheddarost och bacon, mellan två friterade Twinkie”bröd”. En Twinkie är ett amerikanskt bakverk som består av ljus sockerkaka fylld med en gräddig kräm. Restaurangen Pytphilly säger själva på sin Facebooksida att de ”verkligen beklagar detta, men någon var tvungen att göra detta”.
Friterad Twinkie-burgare En burgare av fläsklägg och nötfärs, täckt av amerikansk cheddarost och bacon, mellan två friterade Twinkie”bröd”. En Twinkie är ett amerikanskt bakverk som består av ljus sockerkaka fylld med en gräddig kräm. Restaurangen Pytphilly säger själva på sin Facebooksida att de ”verkligen beklagar detta, men någon var tvungen att göra detta”.Foto: Pytphilly
klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro