ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hamn rostade sönder i Göteborg

Johan Nylander · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Den nya hamnen på Vrångö utanför Göteborg skulle hålla i 40 år. Men efter bara åtta år rostade den sönder. Nu skyller alla på alla, rapporterar Göteborgs-Posten.

Det var 2004 som den nya bryggan invigdes. Kung Carl XVI Gustaf anlände med Stridsbåt 90 i tonerna till kanonskott och trumpetfanfar.

Åtta år senare är bryggan riven. Det visade sig att flera av balkarna hade rostat sönder.

– Det gick att se rostangreppen på balkarna, säger Claes-Göran Karlsson, ordförande i Vrångö hamnförening, till GP.

– De var ju inte rostskyddsbehandlade överhuvudtaget.

Totalt kostade bygget 60 miljoner kronor. Nu väntas slutnotan för återuppbyggnaden av hamnen kosta skattebetalarna i Göteborgs kommun 22 miljoner kronor, enligt tidningen.

Nu skyller entreprenören på kommunen, och kommunen på entreprenören. Vid Fastighetskontoret i Göteborg framhåller man att det gjordes “justeringar i kontraktet” under resans gång och att “dokumentationen är bristfällig”.

Det är inte den enda rostskandal som drabbar Göteborg. En mängd spårvagnar, köpta från Italien, har nyligen tagits ur bruk efter att allvarliga rostangrepp hittats. Tekniker vid Göteborgs Spårvägar menar att de var rostiga redan vid leverans.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro