ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han är den romska Elvis

Tomas Lundin · 14 Nov 2014
Uppdaterad 14 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Tudor Lakatos är inte vilken Elvis-imitatör som helst. Han tolkar kungens låtar på romani – eller vad sägs om låten Gipsy Shoes?

– När jag växte upp hade vi ingen elektricitet så första gången jag hörde Elvis fick jag en chock, berättar han i ett reportage med brittiska BBC.

Sin första Elvisdräkt var en begagnad sidenskjorta som hans mamma sydde paljetter. I dag har 47-åringen en hel uppsättning. 

Det har varit svårt för hoonom att bli accepterad bland traditionella romska musiker, även om han väver in traditionerna i sina låtar.

– Jag lägger in något av mig själv i varje låt, den romska livsstilen, hästar, vagnar, berättar han.

Till vardags jobbar Tudor, som har två barn som heter Elvis och Elvisa, som lärare och brinner för att lära barnen sitt folks historia. I sitt hem har han inrett två rum för barn som behöver studera extra med att lära sig engelska.

Målet beskriver romske Elvis som att dela romsk kultur med världen och visa att romani är ett modernt och levande språk.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro