ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han bad mannen sluta vissla efter hans flickvän – blev knivhuggen

Aron Andersson · 21 Nov 2014
Uppdaterad 21 Nov 2014
31-åriga Ben Scwartz och hans flickvän

31-åriga Ben Scwartz och hans flickvän Foto: Gofundme


klar

Artikellänk är kopierad

När 31-åringens flickvän blev trakasserad sa han ifrån. Då blev han knivhuggen nio gånger.

Det var i helgen som 31-åriga Ben Schwartz och hans flickvän var ute med en vän i San Francisco när de plötsligt blev attackerade. Enligt vännen hade de passerat den misstänkte gärningsmannen vid två tillfällen och båda gångerna busvisslade han efter flickvännen.

Till slut sa Ben Schwartz ifrån. Men i stället för att sluta trakassera flickvännen följde mannen efter paret och gick plötsligt till attack. Han anföll med kniv och utdelade nio knivhugg innan han hoppade in i en bil och försvann från platsen.

– Allt han sa var, ”kan du snälla sluta?”, säger Daniela Saavedra, som är vän med paret, till SFGate.

31-åringen fick sår på ryggen, ansiktet, halsen och armarna. Det krävdes runt 60 stygn per sår och dessutom fick han en punkterad lunga.

Polisen jagar fortfarande gärningsmannen och 31-åringens vänner har nu startat en insamling på Gofundme för att täcka sjukhuskostnader och inkomstbortfall. På bara en dag har de samlat in över 16 000 dollar, motsvarande 118 000 kronor.

Enligt SFGate är det inte första gången Ben Schwartz rycker in för att hjälpa någon annan. Han har blivit omskriven av tidningen tidigare under året när han köpte en stulen cykel för att kunna ge tillbaka den till den rättmätiga ägaren.

– Om du är vän med honom, så är du hans vän livet ut och jag har sett honom stödja många vänner genom svåra tider. Han är så godhjärtad, och det märks i allt han gör, säger Daniela Saavedra.

Nu hoppas hon att polisen hittar gärningsmannen och att han åtalas.

– Gatutrakasserier är definitivt mycket farligare än vad folk tror, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro