ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han bad nätet måla hans dotter – fick en hel väggmålning i Sverige

Aron Andersson · 28 Apr 2015
Uppdaterad 28 Apr 2015
Originalbilden på Juno till vänster och den färdiga väggmålningen till höger.

Originalbilden på Juno till vänster och den färdiga väggmålningen till höger. Foto: Wout Reinders / Yash/Linus Lundin / Montage


På nätforumet Reddit frågade en holländsk pappa om någon kunde måla av hans dotter. En månad senare fick han en hel väggmålning – från en svensk graffitikonstnär.

klar

Artikellänk är kopierad

Pappan ville bara att någon skulle rita en bild av hans dotter och laddade upp en bild på när hon lyssnar på musik. Nu finns hon målad över en hel vägg i Rågsved, utanför Stockholm.

– Det var uttrycket på den lilla flickan och ljuset i bilden jag fastnade för, säger Linus Lundin, som går under namnet Yash när han gör sina väggmålningar.

På nätforumet Reddit finns en populär sektion med namnet ”Reddit Gets Drawn”, ungefär ”Reddit tecknas”, där användare kan ladda upp bilder på personer de vill ska bli avmålade. Det var här som en användare från Nederländerna, Wout Reinders, alltså laddade upp en bild på sin dotter Juno för över en månad sedan.

Men först nu blev Linus Lundin färdig med väggmålningen. Han säger till Metro att det tog honom två dagar att göra den, tre dagar inklusive skissandet. När målningen blev klar visade han resultatet på Reddit där hyllningarna avlöst varandra.

– Det har varit fin respons. Folk tycker det är en härlig gest att lägga ner jobb på någon man inte känner.

Har du hört något från pappan?

– Han skrev till mig och blev jätteglad och skrev tack. Sedan har vi inte pratat mycket mer, det verkar inte som han kollat sin dator på ett tag så jag vet inte om han sett att det blivit så stort.

Det är inte första gången han målar någon från Reddit, han gjorde samma sak förra året och även den bilden uppmärksammades en del. Han är glad över att graffitikonstnärer bland annat fått en plats på Snösätragränd i Rågsved industriområde.

– Det känns som en liten uppåtvåg, att det är något på gång och att det kommer bli mer öppet.

►LÄS MER: Polisen svarar på kritiken efter hånad graffiti-målning

►LÄS MER: Här är Stockholms största frizon för graffiti

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro