ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS
hela denna artikel är en annons

Han besökte Bazaren och fick drömjobbet

Metro · 8 Feb 2019
Uppdaterad 22 Feb 2019
Khadim Shafahi besökte Bazaren 2017 och fick jobb.

Khadim Shafahi besökte Bazaren 2017 och fick jobb.


Den 21–22 februari är det dags för årets upplaga av Bazaren. Mässan erbjuder dig som jobbsökande möjlighet att träffa mer än 50 arbetsgivare och kanske är det här du hittar nästa steg i karriären. Khadim Shafahi är en av många som fått jobb efter att ha besökt Bazaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Khadim Shafahi kom till Sverige 2010 och började då studera. När han blev klar hade han olika timjobb och tillbringade mycket tid hos arbetsförmedlingen innan han 2017 besökte jobbmässan Bazaren. På Bazaren kan jobbsökare träffa arbetsgivare som söker personal och där finns även representanter från olika rekryteringsföretag.

<span data-mce-type="bookmark" style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" class="mce_SELRES_start"></span>

Som nyanländ kan det vara svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden eftersom att man i de flesta fall saknar kontakter. På Bazaren finns möjligheten att träffa arbetsgivare och få en första kontakt. Khadim kom där i kontakt med rekryteringsbolaget Jobbentrén som arbetar med att hjälpa företag att hitta talanger inom målgruppen nyanlända.

Efter jobbmässan tog Jobbentrén kontakt med Khadim och han blev kallad till intervju för två jobb – han fick båda. Samma år började han jobba som husvärd på KFUM Central. Under det första året blev han coachad av Jobbentrén. Varje månad fick han träffa sin coach för att bolla hur det gick på jobbet, men också hjälp med det sociala genom olika aktiviteter som Jobbentrén anordnar.

I dag jobbar han kvar som husvärd på KFUM Central och som fritidspedagog på ett annat ställe. Det är något som han trivs med och som han vill fortsätta göra i framtiden. På KFUM Central är han ansiktet utåt för organisationen och möter dagligen barn och vuxna som är på väg till olika aktiviteter och gäster på hotellet. Han gillar det sociala på KFUM Central och att han får möjlighet att jobba med barn.

– I framtiden vill jag fortsätta här på KFUM Central plus på mitt drömjobb som är på skola, säger Khadim Shafahi.

Bazaren 21–22 februariÄr du också på jakt efter nytt jobb? Då ska du besöka Stockholm Waterfront den 21–22 februari. Där kommer runt 110 utställare inom jobb, utbildning och starta eget att finnas på plats. Där kan du knyta värdefulla kontakter samt få hjälp med att söka jobb på nätet. Ta chansen och kom till Bazaren – det är helt kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

pil
Därför ska du besöka Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässa

• Bazaren 2019 pågår 21–22 februari på Stockholm Waterfront (intill Centralstationen övre plan)

• Bazaren är Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässa.

• Bazaren är öppen för alla – fri entré, ingen anmälan krävs – välkommen!

Läs mer om Bazaren här.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro