ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Han besökte mässan Bazaren – och fick nytt heltidsjobb

Metro · 12 Jan 2018
Uppdaterad 25 Jan 2018
Babar Khan är en av besökarna som fick jobb efter sitt besök på Bazaren.

Babar Khan är en av besökarna som fick jobb efter sitt besök på Bazaren. Foto: Kristofer Hedlund


Du vet inte vilka jobbmöjligheter som finns innan du har besökt Bazaren – där du kan knyta värdefulla kontakter. Det menar Babar Khan som fick en heltidsanställning efter att ha besökt mässan.

klar

Artikellänk är kopierad

374. Så många anställningar resulterade Bazaren i förra året. Snart är det dags igen för Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässa att öppna dörrarna på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Bazaren pågår 8-9 februari och 32-årige Babar Khan, som vet att ett besök kan leda till något nytt och bra, rekommenderar den som är arbetssökande eller sugen på ett nytt jobb att gå dit.

– På mässan får du upp ögonen för nya saker och du vet inte vilka jobbmöjligheter som faktiskt finns innan du har varit där. Du kan bara vinna på att besöka Bazaren, säger han.

Fick nytt jobb genom mässan

Babar Khan kommer ursprungligen från Pakistan och hade bott i Sverige i fem år när han såg en fönsterskylt om Bazaren när han åkte tåg. Han arbetade deltid som studiehandledare på en skola men ville ha en förändring och ett nytt jobb och bestämde sig för att ge mässan en chans. Utan några särskilda förväntningar eller förberedelser gick han dit och på Bazaren började han att prata med några representanter från Amnesty. De skulle inom kort bli hans nya arbetsgivare. Babar Khan sökte tjänsten som medlemsrekryterare och när han sedan ringde upp för att höra hur det gick med rekryteringen nämnde han mötet på Bazaren och efter två intervjuer var jobbet hans.

– Du knyter värdefulla kontakter på mässan. Bazaren var ett sätt för mig att visa upp mig men också ett sätt att bli inspirerad och uppmuntrad. Personerna som jag träffade från Amnesty såg att jag var utåtriktad och intresserad och även om jag hade begränsade språkkunskaper då så trodde de att jag skulle passa för jobbet som medlemsrekryterare, säger han.

Trivs med sitt nya arbete

Nu arbetar Babar Khan som medlemsrekryterare på Amnesty där han trivs med att få träffa mycket människor och att arbeta ute på fält istället för att sitta på ett kontor.

– Det känns väldigt bra att få jobba med mänskliga rättigheter och att få ge min tid och energi till ett förändringsarbete, säger Babar Khan.

Foto: Kristofer Hedlund.
Foto: Kristofer Hedlund.

Ska jag förberedamig på något sätt innan jag går till Bazaren?

– Själv hade jag inte gjort det men det är bra att ha med något dussin cv och personligt brev. Även om det är avslappnat ska du tänka på att första intrycket är viktigt. Ha på dig något som känns bra och våga prata med människor. Knyt kontakter, du kan inte förlora något på det!

Visste du att…

… 8 000 personer besökte lediga jobb-avdelningen på mässan 2017.

… 4 000 besökte utbildningsavdelningen.

… den senaste Bazaren resulterade i 374 anställningar.

pil
Bazaren 8-9 februari

• Bazaren 2018 pågår 8-9 februari på Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm.

• Bazaren är Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässa.

• Till mässan kan du komma för att hitta jobb, utbildning och få råd om egenföretagande.

• Du får också information om vad de stora arbetsgivarna har för arbeten att söka till och vilka utbildningar som leder dit.

• Bazaren är öppen för alla – välkommen!

Här kan du läsa mer om Bazaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro