ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han betalar kvinnornas burkaböter

Anaïs González Cruz · 16 Sep 2011
Uppdaterad 16 Sep 2011
Rachid Nekkaz har redan betalat böterna för två kvinnor i Bryssel.

Rachid Nekkaz har redan betalat böterna för två kvinnor i Bryssel. Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX


"Holländska kvinnor som får böter kan ringa mig. Mitt nummer finns på internet."

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt Nekkaz bryter förbudet mot europeiska konstitutionella rättigheter och grundläggande friheter, men konstigt nog anser han själv att plagget inte underlättar för integration.
Enligt Nekkaz bryter förbudet mot europeiska konstitutionella rättigheter och grundläggande friheter, men konstigt nog anser han själv att plagget inte underlättar för integration.Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX

Snart kan burka på allmän plats förbjudas även i Nederländerna. Den slutgiltiga omröstningen om förbudet tas under fredagen och kvinnor som trotsar det kommer att tvingas böta drygt 3 500 kronor. Förbudet är redan upprättat i Frankrike och Belgien.

Men det är inte säkert att de behöver betala alls – den franske affärsmannen Rachid Nekkaz har nämligen erbjudit sig att betala de eventuella böterna. Nekkaz, som inrättat en miljonfond för ändamålet, har redan betalat böterna för två kvinnor i Bryssel.

– Holländska kvinnor som får böter kan ringa mig. Mitt nummer finns på internet, säger han, enligt Radio Netherlands Worldwide.

Enligt Nekkaz bryter förbudet mot europeiska konstitutionella rättigheter och grundläggande friheter, men konstigt nog anser han själv att plagget inte underlättar för integration:

Jag tror inte att det hjälper kvinnorna att integreras i det franska samhället, menar 38-åringen.–

Sannolikheten att förbudet röstas igenom i Nederländerna är stor, eftersom majoriteten av parlamentet stödjer förslaget.

Nekkaz har nu ställt upp i det franska presidentvalet som äger rum nästa år. Det gjorde han även 2007, men misslyckades.

klar

Artikellänk är kopierad

Anaïs González Cruz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro