ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han blev Almedalens statsminister”

Staffan Erfors · 5 Jul 2017
Uppdaterad 5 Jul 2017
Benjamin Dousa.

Benjamin Dousa. Foto: TT


Stefan Löfven må utebli från Almedalen i år. Men det är inga problem. Benjamin Dousa (M) är Almedalens statsminister 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

Kön ringlade lång till Industriområdet när fyra ungdomsförbund under gjorde upp i Industrikampen om framtidens bästa industripolitik. Med fyra starka tal till nationen tävlade Philip Botström för SSU, Benjamin Dousa för MUF, Magnus Ek för CUF samt Hanna Lidström för Grön Ungdom.

En jury bestående av de politiska kommentatorerna Margit Silberstein, Erik Fichtelius och Katrine Marçal bedömde sedan de fyra talen utifrån ethos, pathos och logos.

LÄS MER
Namnstark jury utser “Almedalens statsminister”

Juryns bedömning vägdes samman med den digitala omröstningen och publikens jubel mätt i antal decibel.

Det var jämnt ända in till slutet men efter en nervkittlande kamp stod det klart vem som är Almedalens statsminister 2017: Benjamin Dousa.– Vi måste ta frågan om industrin på stort allvar. Lägre skatter är ett måste för fler arbeten, sa Dousa.Juryn var mycket imponerad av de skickliga ungdomspolitikerna.– Jag är väldigt optimistisk inför framtiden med dessa fantastiska politiker, sa Erik Fichtelius.– Det är fantastiskt att se ett sådant engagemang hos våra ungdomspolitiker, tillade Margit Silberstein.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro