ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han blev chef på världens största mobil-tv-företag

Anders Frick · 12 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Mitt motto är ”Hur svårt kan det vara?”, så det var bara att köra på, säger Kay Johansson om hur han tänkte när han blev kontaktad av Mobi TV med ett jobberbjudande. 

– Mitt motto är ”Hur svårt kan det vara?”, så det var bara att köra på, säger Kay Johansson om hur han tänkte när han blev kontaktad av Mobi TV med ett jobberbjudande.  Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

Kay Johansson är svens­ken som får amerikanerna att snegla mot Europa när det gäller teknisk utveckling inom mobil tv-teknik. Dessutom försöker han introducera svenskt ledarskap i sitt arbete som teknikchef på världens största mobil-tv-företag.Kay Johansson har arbetat i tv-branschen länge. År 2000 blev han teknisk chef på svenska Popwire, där han bland annat designade teknik för streaming över trådlösa nätverk. När Popwire blev uppköpt av Teleca kände Kay att det var dags att göra någonting annat.– Då kontaktade Mobi TV mig, och det kändes helt rätt att börja arbeta för dem här i USA. Mitt motto är ”Hur svårt kan det vara?”, så det var bara att köra på.Förra sommaren öppnade Kay Johansson ett forsknings- och utvecklingskontor åt Mobi TV i Stockholm, för att kunna dra nytta av den tekniska kunskapen som finns i Sverige. För skillnader finns det, inte bara inom teknik utan också på det kulturella planet.– I USA är titlar viktigt. Vi svenskar är mer direkta, och det kändes ovant i början. Svenskar är också mer ifrågasättande, medan amerikaner har en ja-sägar-kultur där man förväntas hålla med chefen.Mobi TV ligger i San Franciscobukten, med kontor precis öster om bron in till San Francisco City. I lokalerna finns bland annat pingisbord och annan fritidsutrustning.– Alla gör ju privata grejer på jobbet då och då, så jag har sagt till mina medarbetare att det är helt okej att spela bordtennis ibland. Då arbetar de mer effektivt och dessutom pratar de ju faktiskt jobb nästan hela tiden kring pingisbordet.Kay arbetar mycket – ungefär tolv timmar per dag. Dessutom är amerikansk semester mycket kortare än svensk.– Det är en tuffare attityd till arbete. Folk kan säga upp sig med två veckors varsel, och i ett företag där mycket av värdet ligger i medarbetarna kan det kännas lite skrämmande, säger Kay Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro